Naam  
E-mail  
Schrijf hier je boekrecensie...   
Naam (deze verschijnt op de website)  
E-mail  
Functie (optioneel)  
Schrijf hier je recensie...  

Lees hier de reacties op (de preview van) het boek

Heb je het boek gelezen en wil je ook een recensie schrijven? 

Laat dan hieronder een berichtje achter voor op de website! 

gallery/p1010129

Leren Presteren

RECENSIES

"Als speler heb ik heb ik samengewerkt met meerdere coaches op mentaal vlak. Het mentale onderdeel van sport bedrijven wordt vaak belangrijk gevonden, maar in de praktijk wordt aan de mentale weerbaarheid van sporters toch de minste aandacht besteed als je dat vergelijkt met tactiek, fysiek en technische training. Als ik op mijn top presteerde had dat in de meeste gevallen te maken met het feit dat ik goed in mijn vel zat, veel zelfvertrouwen had en in de welbekende 'flow' zat. Mijns inziens is het dus van groot belang dat mentale training een groter onderdeel wordt in combinatie met de andere trainingen.

 

Wat mij enorm aanspreekt in het boek 'Leren Presteren' is dat het is geschreven aan de hand van een seizoen. Een duidelijk stappenplan als handvatten voor de coach en het team. De quotes van aansprekende mensen uit de sport zijn erg inspirerend.

 

Daarnaast staan er oefeningen in die enorm veel toevoegen. Echt aan aanvulling voor elke coach, maar ook als speler had ik dit boek graag willen lezen. 1 van de oefeningen die Afke mij heeft aangeraden is 'bouwen aan zelfvertrouwen'. Gedurende mijn carrière heb ik hier meerdere keren gebruik van gemaakt en ook vaak gedeeld met teamgenoten en spelers die ik coach.

 

Wat mij betreft zou elke coach, maar ook elke sporter dit boek moeten lezen ter inspiratie en ondersteuning in je eigen ontwikkeling. Daarnaast is de website ook een leuke en actueel medium wat het boek ondersteunt."

 

Kim Lammers - Hockeyster en hockeycoach

- Debuteerde in 2002 in het Nederlandse hockeyelftal. Daarmee behaalde ze onder andere 2x goud op het WK en 1x goud op de Olympische Spelen in 2012.

- Afgelopen seizoen was ze hoofdcoach bij dames 1 van HC Huizen.

 

Klik op de foto of tekst om de volledige recensie te lezen