Naam  
E-mail  
Schrijf hier je boekrecensie...   

Lees hier de reacties op het boek

Heb je het boek gelezen en wil je ook een recensie schrijven? 

Laat dan hieronder een berichtje achter voor op de website! 

Leren Presteren

RECENSIES

Klik op de foto of tekst om de volledige recensie te lezen

Proficiat! Dit boek en bijhorende website bevatten belangrijke handvatten voor alle coaches, ongeacht de sport en het niveau waarop men werkt. Het legt tevens een boeiende link tussen de verschillende sporten. Klasse...

Lees hier de reacties van overige lezers

"In Leren Presteren raakt de schrijver de kern van waar voor mij topsport om draait, namelijk de balans tussen lichaam en geest. Het ervaren van druk, teleurstellingen en concentratieverlies is dagelijkse praktijk in de (top)sport. Met adviezen als kop op, focus en volgende keer beter, bereiken we niet veel.

 

Net als Afke, geloof ik er in dat het bewust worden van je gedachten en gevoelens bijdraagt tot betere prestaties leveren en gelukkig worden en blijven. De grote vraag is natuurlijk: ''Hoe doe ik dat dan?''. 

 

Dit boek geeft handvaten en een leidraad om met jezelf of je sporters aan de slag te gaan. Ontdek het unieke van jouw brein, persoonlijkheid en gedrag. Leer het kennen en ga ermee aan de slag. Mijn ervaring is dat het een enorme voldoening en rust geeft wanneer we onze 'ik' leren kennen, trainen en omarmen.

 

Veel leesplezier gewenst!" 

 

Merijn Zeeman - Sportive Director (Team Jumbo-Visma)

Wat een top boek heb je geschreven! Ik ben het aan het lezen en er staan een hoop handvatten in. Echt top!! Nog een kleine toevoeging: mijn vrouw is manager van een afdeling van een vrij grote onderneming en ook zij ziet toepassingen om punten uit je boek toe te passen. Het boek is dus breed inzetbaar.

Waardevol boek voor coaches, maar ook voor docenten die het profiel trainer/coach geven aan een opleiding Sport en Bewegen, fijn dat je de wetenschap vertaalt heb naar een praktisch bruikbare informatie. Door de kennis en vaardigheden toe te passen zal ik weer stappen maken om mijzelf, mijn sporters en studenten een stap verder te helpen. Mijn wedstrijdsporters hebben in November het sportwiel, performance profiel en het formulier doelen stellen ingevuld en ik heb het besproken met ze. Dit biedt veel inzicht op weg naar het seizoen. Komende periode staat in teken van bijhouden ontwikkelingen en werken aan zelfvertrouwen.

Naam (deze verschijnt op de website)  
E-mail  
Functie (optioneel)  
Schrijf hier je recensie...  

Ik heb jouw boek “Leren presteren” in mijn bezit! Pakkend en inhoudelijke aanvulling voor het praktisch toepasbaar vervolg vanuit HumanHabits. Ik ga het aanbevelen bij mijn klanten en gebruiken in mijn “Effectieve Sport Coaching” van trainer-coaches uit de sportbranche. Thanks

Pieter De Wit

Als experiment heb ik mijn jongens (15 jaar) laten visualiseren voor de westrijd. Ik had eigenlijk gedacht dat ze het maar raar zouden vinden om zichzelf in te beelden om "in de flow" te zitten en dan in gedachten "die geweldige acties" te maken vlak voor de westrijd, maar het is inmiddels routine. Zelfs nu we geen kleedkamer meer hebben (wegens corona) en we soms buiten in de stromende regen staan, willen ze toch dat ik elke week weer hetzelfde riedeltje opnoem (de verkorte versie van een van jouw oefeningen). En dat zonder competitie en met alle afleiding die de tegenstanders of vertekkende teams soms vormen. Omdat dit goed werkte zijn we ze ook maar op hun energie en mindset gaan coachen. Nu roepen ze allemaal "reset" als ze merken dat dingen niet lukken. Machtig mooi om te zien welke stappen we als team al gemaakt hebben. Het boek en de website zijn dus ook nuttig voor sporters waarbij plezier ver boven presteren staat ;).

Wim Zwam

Wat een bijzonder boek, vooral door de structuur, hetgeen je allemaal bespreekt en de gekoppelde videos en werkbladen. Teveel zaken om op te noemen die direct toepasbaar zijn om met het dagelijkse leven om te gaan, laat staan als het gaat om het bedrijven van (top) sport. Zat net bijvoorbeeld ook even op de gekoppelde website te kijken en kwam daar weer de ademhalingsoefeningen van Koen de Jong tegen waar ik vaak aan moest denken als ik aan het hardlopen was. Het leerde mij ook dat ik weer moet oefenen om beter te kunnen ademhalen. Zo zijn er tal van voorbeelden te benoemen van zaken die ik direct kan toepassen; hetzij voor mijzelf, hetzij in de coaching van anderen..

Roger Karamat Ali

Ik vind “Leren Presteren” echt een geweldig boek. Ik heb naast een exemplaar voor mezelf het al aan 5 mensen cadeau gedaan. Bepaalde onderwerpen had ik al over gelezen, maar om alles zo in één boek te hebben, werkelijk top! Vooral het mentale aspect van topsport is jarenlang een ondergeschoven kindje geweest, terwijl ik daar persoonlijk juist heel veel waarde aan hecht. 90% van topprestaties zit tussen de oren.